Mums prireiks
Pievagrybiai | 250 g (naudojau ruduosius)
Džiovinti baravykai | 70-80 g
Svogūnas (nedidelis)
Sultinio kubelis
Žuvų padažo arba druskos (nebūtina)
Pipirai
Šviežias čiobrelis arba rozmarinas
Maskarponė (nebūtina)
Viskas labai paprasta
Baravykus praplauname ir užpilame verdančiu vandeniu (apie litrą). Paliekame išbrinkti bent kelias valandas (nenupilkite skysčio).
Svogūnus smuliai sukapojame, apkepame svieste, kol suminkštės.
Dedame apkeps pievagrybius. Kai suminkštės, dedame smulkiai pjaustytus džiovintus baravykus ir po truputį pilame skystį nuo grybų, dedame sultinio kubelį, prieskonius.
Kai jau pasibaigs sultinys ir viskas suminkštės, sublenderiuojam.
Aš dalį grybų palieku netrintą, taip atsiranda papildoma testūra.
Sudedu į stiklainiuką ir laikau šaldytuve. Taip saugoti galima savaitę mažiausiai.
Jeigu ne Kūčios - galima įmaišyti 3-4 šaukštus maskarponės kremo, grietinėlės ar kokosų kremo.