Taip, tai itin greitai paruošiamas tiramisu desertas su matcha vietoj espresso. Matchamisu! Negana to, jame nėra kvietinių miltų, pridėtinio cukraus, draugiškas keto, mažai angliavandenių turinčioms mityboms, glitimo netoleruojantiems. Pati nebandžiau, bet kas išbandė dalinosi – paduką paruošti pavyksta ne tik mikrobangėje, bet ir karšto oro gruzdintuvėje. Štai ką rašė viena sekėjų: „Aš pagrindą kepiau airfryeryje, tik dalį kepimo viršų buvau pridengus folija, kad labai nesuskrustų viršus, gavosi puikiai, sluoksniavau su kokosų jogurtu, tobula, labai ačiū už receptą! „

RECEPTAS
INGREDIENTAI:
30g migdolų miltų
šaukštelį kepimo miltelių
2-3 šaukštai malto eritritolio ar mėgstamo saldiklio/cukraus
kiaušinis
apie 150-200g maskarponės (galima keisti jogurtu)
arbatinis šaukštelis persijotos ceremoninės matchos
EIGA:
Pirma pasiruošiam ☝️geros kokybės matchą (su vandeniu💦) ir paliekam pravėsti (kadangi jos nekepsim, tikrai nenaudokit kulinarinių pakaitalų – išbandyta ir neskanu).
Tada sumaišom 30g migdolų miltų, šaukštelį kepimo miltelių, šaukštą malto norimo saldiklio, kiaušinį. Kepam mikrobangėje 90s (💡neturintys mikrobangės gali laisvai šį deserčiuką pasiruošt pasiruošt ofise😀)
Susimaišom apie 150-200g maskarponės su šaukšteliu persijotos matchos, maltu saldikliu (kadangi tai skanėstas🍭, siūlau labai neskūpinti saldumo, bus nelabai desertiška). O jei masė labai klampi – įpilki grietinėlės ar augalinio pieno.
Supjaustom paduką į tris dalis ir sluoksniuojam: padas + matcha + maskarponė🌞
Papuošiam matchos sluoksniu ir skanaujam😏
Beje, jeigu laikaisi keto, ar tiesiog vengi glitimo, angliavandenių, šį receptą nesudėtinga konvertuoti į klasikinį TIRAMISU keičiant matchą stipresne kava ;)
Visų mano receptų video rasi mano instagram profilyje.
