Atrodo, aš paskutinė išbandau šį desertą šią vasarą😀 bet štai įdomus posūkis:
Maniškė versija:
🍋 Turi mažiau cukraus
🍋 Maistingesnė – gausi baltymų
🍋 Veganiška
Posset – tai senovinis angliškas gėrimas/desertas. Viduramžiais jis buvo šiltas gėrimas iš pieno, sutraukto rūgštimi (pvz. alumi ar vynu), į kurį dar dėdavo prieskonių ir kartais kiaušinių. Jis buvo vartojamas kaip vaistas nuo peršalimo ar nemigos.
Šiandien (ypač šią vasarą) „posset“ reiškia jau visai kitą dalyką – kreminį desertą, gaminamą iš grietinėlės, cukraus ir citrinos sulčių. Citrinos rūgštis natūraliai sutirština grietinėlę, todėl gaunasi švelni, panaši į panna cotta tekstūra, bet be želatinos. Mano veganiška versija nebus tokia tiršta, bet tikrai turės kremišką testūrą.
4 porcijos
300 g šilkiinio TOFU (pakelis)
200ml kokosų kremo (geriau ne pieno, o kremo)
2-3 vš malto eritritolio arba mėgstamo saldiklio
2 citrinų sultys
1 citrinos tarkuota žievelė
Visus ingredientus sumaišom tarpusavy iki vientisos masės ir supilstom į indelius. Dedame nakčiai į šaldytuvą, ryte skanaujame :) Ar verta žaisti ir skaptuoti citrinas vietoj indelių? Atrodo įspūdingai, bet reikalų bus ohoho.
Recepto video rasi mano instagrame.
