Pristatau – greičiausia uogienė pasaulyje! Ir geriausia dalis – jai nereikia jokio cukraus. Nebent tu norėtum labiau pasisaldint gyvenimą. Bet juk yra geresnių priemonių tam?:) Šią uogienę galima ruošti tiek mikrobangėje, tiek runduliuke. Greičiausiai ir orkaitėje pavyktų, bet jau nebebūtų greičiausia.
Jeigu supilstysi į sterilius stiklainiukus ir ldėsi į šaldytuvą – gali išlaikyti galiojimą net iki savaitės. Chia sėklyčių dėka, tekstūra primena avietes (net jeigu jų nedėsi). O man aviečių uogienė nuo vaikystės yra uogienių karalienė.
Aš gaminau su šaldytom braškėm, avietėm, šilauogėm. Atskirai ir kartu visas uogas sumaišius. Taip pat galima naudoti bet kokias uogas ar vaisius, ar jų mišinius. Ai tiesa – verta paminėti, kad jie nebūtinai turi būti šaldyti! Bet tada kam gaminti uogienę? Valgyki kol švieži ir kupini vitaminų.

RECEPTAS
INGREDIENTAI
Stiklinė šaldytų ar šviežių uogų
Šaukštas su kaupu chia (ispaninio šalavijo) sėklų
EIGA
Šaldytas uogas ar vaisius dedame į dubenėlį, beriame ir į mikrobangę 600W 2-3min. Uogos turi atitirpti ir pradėti burbuliuoti. Išmaišome. Palaukiame 5-10 min, kol chia sugers drėgmės perteklių. Skanaujame!
Šilta itin skanu derinti su šaltais pusryčiais – tarkim dėti ant jogurto, mano linų sėmenų košės ar chia pudingo. Taip pat skanauki su košėm: sorų, avižų, net grikių. Kalbant apie grikius, labai rekomenduoju ant paskrudintos grikių duonos užtepti riešutų sviesto ir šios uogienės.