KINIEČIAI SVEIKIAU!🔥
Nors labiau “sumestinis” nei suplanuotas, kaip jis savo skoniu mus nustebino!🙌 Lyg valgyčiau kiniečiuose🥡, bet nejausčiau sąžinės baksnojimų😀
Naudoju 3 svalvų kynvą (bolivinę balandą): rudą, juodą ir baltą. Perku atskirai ir sumaišau. Rudoji ir juodoji – kiek maistingesnės ir išlaiko traškią tekstūrą.
Dažnai išsiverdu iš vakaro ir tada naudoju salotose. Džiaugiuosi atradus dar vieną panaudojimo būdą.
AZIETIŠKAS WOKAS SU BAKLAŽANU IR KYNVA
INGREDIENTAI 🍆
alyvuogių arba sezamų aliejus
1 baklažanas
1 svogūnas
kelios skiltelės česnako
1 raudonoji paprika
šaukštas sojų padažo
šaukštas žuvies padažo
šaukštas raudonos kario pastos (taip pat tiks miso)
½ stiklinės vandens (dar skaniau, jei jame ištirpinsi sultinio kubelį)
2 stiklinės išvirtos bolivinės balandos (naudoju skirtingų spalvų mix)
žalumynai
EIGA
Keptuvėje įkaitinam truputį aliejaus ir ant vidutinės-aukštos kaitros apkepam baklažano kubelius retkarčiais pamaišydami, apie 3–5 minutes, kol pradės minkštėti ir apskrus krašteliai, atidedam atskirai (vėliau dar bus toliau kepamas).
Keptuvėje įpilam aliejaus ir apkepam smulkintą svogūną ir česnaką, kol suminkštės. Dedam papriką, kepam maišydami apie 1 minutę, ant vid-aukštos kaitros.
Į keptuvės vieną pusę pilam soją, žuvies padažą, raudoną kario pastą ir vandenį. Pamaišom kol masė taps vientisa ir išmaišom su daržovėm.
Sumažinam kaitrą iki silpnos, grąžinam baklažaną ir dedam 2 puodelius virtos bolivinės balandos.
Gerai išmaišom, toliau kepam apie 5–10 minučių kol beveik visas skystis susigers, o baklažanas taps minkštas, bet ne perviręs ei padažas per greitai susigeria ir daržovės ar bolivinė balanda pradeda lipti prie keptuvės, papildomai įpilkite šiek tiek vandens.
Prieš valgant beriam smulkintų žalumynų.





