Nesakau, kad datulės yra tobula alternatyva cukrui, bet tai tikrai sveikesnis būdas pasaldinti gyvenimą. Tai natūralus saldumo šaltinis, kuriame gausu skaidulų, mineralų ir antioksidantų. Jos suteikia energijos, palaiko sotumą ir nesukelia staigių cukraus šuolių.
🍯KARAMELEI PRIREIKS🍯
Datulės
Kokosų pienas/kremas
Vanilė
Cinamonas
Druska
Proporcijos☝️kadangi tai ne kepinys, gamink visiškai pagal skonį ir norimą konsistenciją. Kokosų pienas šaldytuve kiek sušoka, tad nenustebk jeigu karamelė “sutirštės”. Bet gali atskiesti augaliniu pienu arba išvis karamelei naudot tik augalinį pieną.
Datules galite naudoti ir Medjol, ir pigias. Jeigu naudosi pigias, jos gana kietos – užpilki verdančiu vandeniu ir palik ~10 min. Prieš gaminant nupilam. Jeigu medjol, pakaks gerai praplaut po tekančiu vandeniu. Nukaulinam, visus ingredientus dedam į trintuvą ir sutrinam iki vientisos masės. Dedam į švarų stiklainį ir laikome šaldytuve.
MANO TOBULAS PUSRYČIŲ BOWLS’as👇🌺🥣
Ožkos jogurtas
Datulių karamelė
Riešutų kremas
Cinamoninis chia pudingas
Riešutų granola
Figos
Granolos, kremo ir pudingo receptai
