Datulių irisai, tai smagus greitas ir paprastas būdas pasigaminti sveikesnę alternatyvą vaikystės saldainiukus. Juos galima palikti „nuogus” ir suvynioti į popierėlius, galima pamirkyti tirtpintame šokolade ir perketi į kitą lygį.
Viską dariau iš akies, tai proporcijos nebus tikslios. Pilną video receptą kviečiu pasižiūrėti mano instagram paskyroje.
RECEPTAS
Ingredientai:
Maždaug dubenélis medjol datulių be kauliukų (rinkis kietesnes)
Šaukštas su kaupu nerafinuoto kokosų sviesto (gali naudoti paprastą kambario temp sviestą)
2-3 šaukštai riešutų kremo (beveik visada naudoju Biržų duonos makadamijų kremą)
Dubenélis šokolado :)
Druska
Eiga:
Į maisto trintuvą-smulkintuvą dedame datules, kambario temperatūros kokosų kremą, riešutų sviestą ir šiek tiek druskos (suteikia to nuostabaus UMAMI skonio).
Tarp sviestinio popieriaus lapų foruojame plokštumą (galima rankomis, galima kočėlu), 0,7-1,5 cm aukščio. Užlenkiant sviestio popieriaus kraštus pavyks išlyginti kraštines.
Dedame į šaldytuvą keliom valandom arba į šaldymo kamerą (galima ir trumpiau -pakaks pusvalanduko). Supjaustom kvadrateliais, kuriuos mirkome tirpintame šokolade. Dedam vėl į šaldytuvą, kol šokoladas sustings :) Galima apiberti šiek tiek druskos dripsniais, tada į pačią „tešlą” gali nedėt druskos.
Mėgsti datules? Štai keletas mano receptų, kuriuos verta išmėginti:
- SVEIKESNI SNICKERS BATONĖLIAI SU DATULĖMIS (BE MILTŲ)
- DATULIŲ, ŠOKOLADO IR RIEŠUTŲ SKANĖSTAS
- BANANŲ DUONA BE MILTŲ
- VEGANIŠKAS PYRAGAS BE MILTŲ „BLONDIS”