Lietuviai mėgsta sakyti, kad nebėgsta kokoso, bet iš tiesų – gerus kokosinius desertus labai mėgsta. Ir tai ne tik mano prielaidos. Akivaizdžiai matom pagal pardavimus kepykloje ;) Šie skanukai iš datulių, kokosų drošlių, riešutų kremo ir šokolado – mano go to kaskar kai reikia iš vakaro sumesti skanėstą didelei kompanijai, ar tai darbo kolektyvas, ar svečiai, užsukę aplankyti dvynukių. Įdaras labai panašus į mano keto dubai šokoladą. Nu ką čia meluosiu – jis identiškas.

BOMBINIS DESERČIUKAS🔥
PRIREIKS
Medjol tipo datulių (nuplautų, nukaulintų ir įpjautų)
Kokosų drošlių
Riešutų kremo
Šokolado (naudoju juodą, 80 % kakavos)
Rupios druskos
Receptas be galo paprastas: kokosų drožles apkepu keptuvėje, atvėsus sumaišau su @birzu_duona makadamijų riešutų kremu iki tokios tekstūros, kad viskas apliptų, bet ne varvėtų nuo šaukšto. Medjol datules praplaunu, prapjaunu, išimu kaulą ir jo vietoje dedu po šaukštelį įdaro.
Viršų apšlakstau tirpintu juoduoju šokoladu ir apiberiu druska. Man skaniausia po pusvalanduko šaldytuve. Su juoda kava
