Pomidorų ir burratos salotos su bazilikais ir naminiu pesto. Tradicinio skonio netradicinis pateikimas! Tiksliau idėja, kaip nustebinti svečius. Arba save :)

Nieks nesiginčys, kad bazilikai, šviežias buratos ar mocarelos sūris ir pomidorai yra tobulas derinys. O jeigu pateiksim juos neįprastai? Vasarą visada gaminuosi naminį pesto, nes mano anyta turi auksinę ranką ant bazilikų, tad tenka sukti galvą, kaip juos skaniai realizuoti. Na o kas gali būti geriau už naminį pesto?
PESTO RECEPTAS
Pesto gaminu labai klasikinį, nebandau eksperimentuoti. Nors buvo laikai, kai dariau ir iš petražolių, ir iš morkų lapelių, ir eksperimentavau su aliejais, riešutais, sūriais. Visgi klasika yra klasika.
Klasikiniam pesto sutrinu bazilikus su alyvuogių aliejumi, česnaku, druska ir pipirais. Dedu tarkuoto parmezano, o prieš valgant – keptų kedrinių pinijų. Štai čia rasi detalesnį aprašymą.

POMIDORAI
O šiam receptui kaip tik Latvijoje pas ūkininkę radau didelių, mėsingų pomidorų. Tokių, kur labai mažai sėklų ir daug minkštimo. Kur vos telpa į du delnus. Nuplikiau, nėmiau luobelę – nes man taip skaniau plius mažiname lektinus. Tada išskaptavau vidų. Svarbu parinkti pomidorą tokio dydžio, kad tilptų buratos arba mocarelos sūris į vidų. Nesvarbu, jeigu iš apačios įtruks – nesimatys pateikiant.

POMIDORŲ IR BURRATOS SALOTŲ RECEPTAS
Pomidoro viršų lengvai įpjauname, nuplikome verdančiu vandeniu. Nulupam žievelę. Dugną įpjauname ir išskaptuojame tiek kad tilptų mocarela arba burata.
Į lėkštę dedame 3-4 šaukštus pesto. Pomidorą, varširuotą sūriu, dedame į lėkštės centrą. aplink beriame bazilikų lapelių, pilame alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų. Skanaus.
