Pati netikėjau, kol neišbandžiau🙌 RAUGINTA GRIKIŲ DUONA IŠ VIENO INGREDIENTO🔥 TAIP TAIP, TAU PRIREIKS TIK NESKRUDINTŲ GRIKIŲ IR KANTRYBĖS. Druskos ir vandens, bet čia nesiskaito.
O dievai…jūs pasižiūrėkit į tuos burbuliukus tešloje
Pažadu: tai paprasčiausia rauginta bemiltė duona, kurią būsi gaminus!
RECEPTAS
INGREDIENTAI:
Neskrudinti grikiai, 450g
Druska
Vanduo
Kantrybė
EIGA:
Grikius labai gerai praplauname🚰 – įpilam vandens į dubenį, rankom pamaigom ir nukošiam. Taip tris kartus. Užpilam geriamu vandeniu taip kad apsemtų ir 4-5 cm būtų virš. Udengiam rankšluosčiu ir paliekam 6val. Nupilam. NEPRAPLAUNAM. Įpilame 160-180ml vandens, dosnų žiubsnį druskos ir sublenderiuojam (jei nori “pilno grūdo” tekstūros – gali malti rupiau, jeigu vientisesnės – sumalk beveik iki košelės).
Uždengiam rankšluosčiu ir vėl paliekame fermentuotis 12val⏳
Pilame į kepimo formą, papuošiame sėklomis ir druska, jei norisi (naudoju kanapes, linus, aguonas) ir kepame 170C orkaitėje (su vėjeliu) 1 val 30 min.
Raikom atvėsus😍
EXTRA PATARIMAI:
Pirmos dienos kepimo duonos plutelė labai traški todėl siūlau ją raikyti nu dugno.
Aš duoną laikau šaldytuve, ji be galo gardi paskrudinus orkaitėje, karšto oro grunzdintuvėje (aš apšlakstau alyvuogių aliejumi) ir greičiausiai toasteryje.

Labai gardu tiek su saldžiais, tiek su saldžiais, tiek su sūriais “topingais” (mano🔝riešutų kremas+chia uogienė ir burrata+pesto+pomidorai)
🍞💞👫 Gaminsi? Pasidalink instagrame pažymėdama mane!
Recepto video eiga mano instagram paskyroje.
Patinka fermentuoti dalykėliai? Kviečiu išmėginti mano kimchi receptą.