Odė Vandutės bandutėms arba Duonelės iš 3 ingridientų +.
Jau kuris laikas įvairiose Facebook grupėse moterys dalinasi šiuo stebuklu, vadinamu Vandutės bandutės.
Nežinau, kas ta Vandutė, bet man rodos čia įvyko mistaipingas – kažkas rašį BANDUTĖ ir susimaigė pirštai :)
Vos keli ingridientai, norimi priedai, 40min orkaitėje ir ant stalo jau garuoja bandutės.
Vandutės bandutės.
Skaniausios šviežios – plutelė traški, o vidus minkštutėlis ir šiltas.
Pasilikome keletą šiandienos pusryčiams (tiesą sakant, teko išplėšti dubenį su bandelėm iš vyro rankų, kad bent keletą galėčiau nufotografuoti). Labai skaniai susivalgė su sūdytu kaimišku sviestu.
Iš nurodyto kiekio gavosi 10 bandučių
250g avižinių dribsnių (paruošimo laikas: 1-3min)
500g varškės
3 kiaušiniai
A.š. druskos
Įvairūs priedai pagal tai, ką mėgstate ar turite užsilikus virtuvėje: džiovinti vaisiai, riešutai, sėklos, prieskoninės žolelės, saulėje džiovinti pomidorai, alyvuogės, kaparėliai…
Aš naudojau: kelias išspaustas česnako skilteles, po didelę saują linų sėmenų, pistacijų.
Visus ingridientus sudedame į didelį dubenį ir išminkome iki vientisos masės.
Drėgnomis rankomis formuojame moters delne telpančias apvalias bandeles.
Išrikiuojame jas ant sviestiniu popieriumi padengtos skardos, pašauname į 180C orkaitę 30-40min, kol įgaus auksinį atspalvį.
Palaukiame, kol atvės ir ragaujame.
Tobulai skanu su naminiu sultiniu, sūdytu sviestu ar įvariom užtepėlėm.