♥️Mano mylima maistinga riešutų granola 🙌💯 Pirmus tris nėštumo mėnesius mane pykindavo nuo visko, vieninteliai du produktai, kuriuos mano organizmas priimdavo su džiaugsmu: jogurtas ir kefyras. Aš naudoju ožkos. Aišku, vien nuo jogurto gyva nebūsiu, tad „paboostindavau’ savo pusryčius būtent šia granola. Taip pat tai puikus sotus užkandis saujoje. Tiesa, svarbu paminėti, kad jeigu kažkokio ingrediento nemėgsti ar netoleruoji (ar neturi), gali pakeisti kitu ar tiesiog nedėti.
KODĖL VERTA RINKTIS NAMINĘ RIEŠUTŲ GRANOLĄ?
1. 100 g granolos turi apie 14–16 g baltymų.
2. Gausu gerųjų riebalų (omega-3 ir -6)
-> Palaiko širdies veiklą, hormonų balansą, odos sveikatą.
3. Skaidulų bomba
-> 100 g – apie 10–12 g skaidulų.
-> Palaiko virškinimą, sotumo jausmą, cukraus balansą.
4. Geležies ir magnio šaltinis
~3–4 mg geležies, ~200 mg magnio / 100 g
5. Tinka low carb, priešuždegiminei, be glitimo, keto ar paleo mitybai.
RECEPTAS👇
🌰Ingredientai:
• 1 kg mėgstamų riešutų (naudojai lukštentus migdolus, karijas, bertoletijų riešutus)
• 30 g maltų linų sėmenų
• 30 g linų sėmenų
• 30 g kanapių branduolių
• 30 g balkšvojo gysločio luobelių
• 30 g migdolų miltų
• 30 g kokosų miltų
• 100 g tirpinto nerafinuoto kokosų sviesto
• 1 valg. š. cinamono
• 1 valg. š. malto ksilitolio (gali keisti mėgstamu saldikliu ar sirupu)
• 150 g kokosų riekelių
☝️Gali papildyti savo mėgiamais priedais, taip pat miltelių pavidalo papildais, pvz kolagenu.
👩🍳Gaminimas:
1. Riešutus perplauk ir nusausink.
2. Atskirame dubenyje sumaišyk visus sausus ingredientus, išskyrus riešutus, kokosų riekeles ir sviestą.
3. Tuomet dėk riešutus, užpilk tirpintu kokosų sviestu ir viską kruopščiai išmaišyk.
4. Išskleisk ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
5. Kepame
120–140 °C apie 40 min., retkarčiais pamaišant, kad tolygiai apskrustų.
Po ~30 min. kepimo pridėk kokosų riekeles.
Kepimo laikas gali kisti pagal orkaitę – geriau ilgiau ir žemesnėje temperatūroje, kad išliktų daugiau maistinių savybių.
Mano receptų video rasi mano instagram paskyroje.

🥣Su kuo valgyti:
• Su jogurtu ir šviežiais vaisiais
• Ant glotnučio ar linų sėmenų pudingo
• Kaip užkandį
• Sumaišyk su tahini + smulkintos datulės – greitas „desertas šaukšte“
❗️Priminimas:
Kalcis slopina augalinės geležies įsisavinimą.
Rinkis augalinį jogurtą, jei sieki pagerinti geležies įsisavinimą.

RIEŠUTŲ GERBĖJA? ŠTAI KETETAS MANO RECEPTŲ, KURIUOS REKOMENDUOJU IŠMĖGINTI:
- Riešutų ir KALE kopūsto užkandis
puiki alternatyva spragėsiams, traškučiams ar keptai duonai ;) - Naminis šokolado ir riešutų skanėstas
- Datulių sirupu saldinta riešutų granola
- KETO Nutella