Super paprastas ir genealus „receptas”. Tuo pačiu ir puiki Kalėdų dovana. Arba skanėstas.
Esu tikra Kalėdų Senis su džiaugsmu savo kukį iškeistų į šį skanuką.
Tai kažkokio kompleksiško recepto šįkart nebus, paprastai ir greitai. Viskas puikiai pavyks ir iš akies.
Eiga paprasta: paskrudini riešutukus, ištirpini šokoladą, išlieji. Apibarstai riešutais, druska ir atvėsini. Sulaužai – skanauji.
KUOM KEISTI AR PAPILDYTI RIEŠUTUS?
- Džiovintais ar liofilizuotais vaisiais/uogomis
- Aguonomis
- Sėklomis: kanapių, aguonos
- Priskoniais: rozmarinas, čiobrelis, čilis, cinamonas, druska
Mums prireiks
Šokoladas (naudoju 70 %+kakavos)
Įvairių riešutų
Druskos dribsnių
Viskas labai paprasta
Riešutus gerai perplaunu po tekančiu vandeniu, užmerkiu valandėlei debenyje su soda ir bandeniu.
Dar kartą praplaunu, nusausinu.
Paskleidžiu ant skardos, išklotos sviestiniu popieriumi.
Skrudinu orkaitėje 180C orkaitėje 15-20 min , kol įgaus auksinį atspalvį. Atvėsinu.
Šokoladą ištirpinu dubenėlyje virš karštų garų.
Išlieju ant skardelės su sviestiniu popieriumi.
Gausiai apibarstau riešutais ir beriu šiek tiek druskos.
Palieku vėsti ir stingti.
Supjaustom ir skanaujam.