Ne paslaptis – mangų ledai visada karaliauja populiarumo viršūnėse, kaip ir pistacijų. Visgi man mangų ledai yra per saldūs, nesvarbu gelato, ar parduotuviniai. Kaip Biržų duonoje patys išdirbinėjome skonius, sukau galvą kaip bent subalansuoti tą saldumą – todėl dėjom papildomai pasifloras. Prieš 6 metus atrodė visai geras sprendimas, o dabar jau turbūt mano skonio receptoriai per daug pasikeitę. Nors tarkim mūsų KETO pistacijų ledai visai neblogo saldumo.
Bet kuriuo atveju, šią vasarą atradau tobulą derinį – kokosinius mango ledus. Paprastai, greitai, nieko mandro, bet rezultatas stebina.
RECEPTAS
Ingredientai
Šaldyti mangai (man skaniausi iš RIMI)
Kokosų kremas
Eiga
Į indą sudedame mangus, pilame kokosų kremą. Maždaug kad apsemtų iki pusės. Ir sutrinam su blenderiu. Galima įdėti kokiam pusvalandukui į šaldymo kamerą, jeigu neplanuoji valgyti iš karto. Taip pat esu ir pilnai užšaldžius, tada atitirpimas užtrunka apie pusvalandį – 40 min, tik reik turėti omenyje, jog ledai kristalizuosis. Nors ksoniui didelės įtakos tai neturi.
Papildomai gali paskaninti pasiflorais ar laimu ir tarkuota žievele.