Pastaruoju metu ši pica iš kopūsto pado tiesiog užvaldžiusi kulinarines facebooko grupes. Arba mano facebook algoritmai ošia. Išsireiškimas labiau tiktų hormonams :)) Nors! Gerai pagalvojus, ne toks jau didelis tas skirtumas tarp algoritmų ir moteriškų hormonų.
Pvz abu absoliučiai neprognozuojami.
Na o jeigu kopūsto pado pica trendina tik mano feede, nieko tokio – ją tikrai verta pasigaminti. Bent kartą gyvenime. Tiesa, jeigu būčiau jos išradėja, nebūčiau drįsus pavadinti to pica. Man čia daugiau kopūstų apkepas ar pan.
Bet su kūrėju nepasiginčysi ;)
Moteriškės grupėse ant sūrio deda saliamį, pievagrybius, kitas daržoves. Aš visad mėgau sūrines picas su salotomis pašonėje, tad šįkart vėl leidaus patikrintu keliu.
Ameniškai aš ją gaminau dar tik vieną kartą, tačiau labau sufailinti tikimybės mažokai. Svarbu suprasti, jog gali nepavykti neįplėšus apversti picos.
Mums prireiks
PADUI:
Kopūstas | 300 g
Kiaušiniai | 4 VNT
Riebus jogurtas arba grietinė (naudojau ožkos) | 1 vš su kaupu
Druska
Tarkuotas mocarelos sūris | 100 g
Ghi sviestas ar aliejus (2 vš kepimui)
TOPINGUI:
Pomidorų padažas
Sūris
Mėgstami ingredientai
Viskas labai paprasta
Kopūstą supjausčiau smulkiom juostelėm, užpyliau verdančiu vandeniu, kad suminkštėtų.
Po 10 min nupyliau vandenį ir sudėjau į keptuvę su ištirpintu sviestu.
Užpyliau išplaktais kiaušiniais su druska ir jogurtu.
Užbėriau mocarelos ir uždengiau dangčiu.
Keliau 10 min ant vidutinės kaitros.
Apverčiau lekstes pagalba: uždengiau picos viršų lėkšte ir prilaikydama dugną apverčiau. Tada atsargiai vėl "įleidau" į keptuvę (galima ištirpinti šiek tiek dar sviesto joje).
Ant apskrudusios dalies tepiau padažo, dėjau sūrių poupuri ir dar 5min kepiau uzdengus.
Pica labai soti, tad likučius kitą dieną galite tiesiog pasišildyti orkaitėje ar toje pačioje keptuvėje.