Nei čia receptas, nei ne receptas. Toks inprovizacinis kūrinys.
Iš esmės tikiuosi jums jis pasitarnaus daugiau kaip veganiška kario idėja. Realiai daržovėmis galima belenkaip laviruoti. Tarkim kalafiorus maišyti su brokoliais, vietoj orku naudoti morkas ar paprikas, o gal cukinijas.
Sorgas galima puikiai užkeisti ryžiais, o taip pat ryžių makaronais. Tačiau tokiu atveju siūlyčiau juos paruošti pilnai ir į patiekalą įmaišyti prieš pateikiant.
Na o grybai.. Tiesiog šaldytuve užsivoliojo pakelis kreivabudžių, tai būtnai norėjau jas kur nors sunaudoti.
Bendrai kombinacija gavos išties nebloga ir labai soti, nors pavieniai ingredientai patys iš savęs tokie nėra.
Ką būtiniausiai rekomenduoju, tai neatsisakyti laimo ir kalendrų. Jos priduoda kariui.. kariškumo :)))
Eiga labai paprasta, pradedame nuo to kad apkepame svogūnus, grybus, orkas.
Dedame apvirtas kruopas, sultinį, kario pastą ir patroškiname
O galiausiai ateina eilė kalafiorui ir kokosų kremui (dėki jo tiek, kokio kiekio padažo nori, tarkim jeigu planuoji valgyti su duona, tai tikrai rekomenduočiau gerą skardinę supilti)
Na kaip ir viskas. Jeigu suintrigavau, keliaujam prie detalesnės eigos.
Mums prireiks
Svogūnas
Pusė kalafioro (žiedinio kopūsto)
Kreivabudės | pakelis, 300g (galima keisti pievagrybiais arba nenaudoti grybų išvis)
Okros | pakelis, 100g (nebūtina)
Sorgų kruopos | 100g (galima keisti ryžiais_
Sultinys | 200ml
Kario pasta | 2 vš
Kokosų kremas | pakelis/skardinė
Pateikimui: laimo sultys, žalumynai (kalendros)
Viskas labai paprasta
Pradžioje užstačiau virti sorgas. Jas viriau apie 10 min trumpiau nei nurodyta ant puotės (apie 40 min). Likus į 5 min uždėjau garinimo indą ant viršaus ir sudėjau kalafioro žiedynus (kelių kąsnių dydžio gabaliukai). Jeigu gaminti ant garų nenori, tai gali tiesiog kelias minutes apvirti kalafiorus. Svarbu, kad jie apvirtų, bet liktų traškūs.
Svogūną smulkiai sukapojau ir apkepiau keletą min, kol suminkštėjo.
Sudėjau nuplautus, supjaustytus grybus, gabaliukais pjaustytas orkas ir kepiau dar 7-10 min ant vidutinės kaitros nuolat mai6ydama
Sumečiau sorgas, supyliau sultinį, įdėjau kario pastą ir patroškinau keletą minučių.
Tada dėjau kalafioro žiedynus, užpyliau kokosų kremu, uždengiau ir troškinau ant nedidelės kaitros 3-4 min.
Paragauki pada=o, ar pakanka aitrumo, jeigu ne, galima 5d4ti dar kario pastos.
Vsiką apšlaksčiau laimo sultimis ir bėriau gausiai žalumynų.